De wereld verandert sneller dan ooit tevoren. Zo ook de brandwondenzorg. We zetten wiskunde in om behandeluitkomsten te voorspellen en helpen op die manier brandwondenartsen de juiste keuzes te maken. Ook gebruiken we ‘big data’ waarmee we een effectieve methode ontwikkelen waarmee patiënten samen met artsen beslissen over hun eigen behandelkeuze. En dit zijn nog maar twee voorbeelden van de vele innovaties binnen de brandwondenzorg van de afgelopen jaren. We pakken kansen om de behandeling van patiënten met ernstige brandwonden te verbeteren. Want alle mensen met brandwonden, in Nederland en daarbuiten, hebben recht op de allerbeste brandwondenzorg. Daarom werken we vanuit de European Burns Association (EBA) samen met medisch specialisten, onderzoekers, paramedici, verpleegkundigen en andere professionals uit heel Europa. Het is belangrijk om kennis, ervaringen en onderzoeksresultaten met elkaar te delen. Op initiatief van de EBA vindt daarom voor de tweede keer een ‘European Burns Association educational course’ plaats op 28 en 29 september in Rotterdam. 

Elke twee jaar komen artsen, verpleegkundigen, onderzoekers en psychologen werkzaam in de brandwondenzorg samen voor een vierdaags European Burns Association (EBA) congres. En nu wordt voor de tweede keer ook een tweedaagse ‘educational course’ georganiseerdHet thema ‘Innovaties in de brandwondenzorg’ staat tijdens deze dagen centraal. Er worden meer dan 300 (plastisch)chirurgen, anesthesiologen, verpleegkundig specialisten en zorgprofessionals verwacht. De meeste programmaonderdelen zullen plenair plaatsvinden. Een aantal workshops, sessies en posterpresentaties uitgezonderd. Alle aspecten van de brandwondenzorg zullen aan bod komen in het programma, met in het bijzonder: patiëntenuitkomsten, telemedicine, virtual reality en andere bedside-behandelingen, (pediatrische) intensive care-behandelingen, wondbehandeling en reconstructieve chirurgie. De educational course wordt gehouden in congrescentrum De Doelen in Rotterdam. Er wordt een inspirerend en uitdagend programma samengesteld dat alle multidisciplinaire zorgprofessionals uit de brandwondenzorg in heel Europa en zelfs de wereld zal inspireren! Check de website www.eba2018.org voor alle informatie.

Over European Burns Association
De EBA is een non-profit organisatie die de preventie van brandwonden – en alle aspecten van het behandelen van brandwonden – promoot en bestudeert. De EBA wil medisch specialisten, onderzoekers, paramedici, verpleegkundigen en andere professionals in de Europese brandwondenzorg met elkaar in contact brengen over onderwerpen die te maken hebben met de behandeling van brandwonden en onderzoek