Dit jaar gaat de eerste ‘Blikvanger Award’ van Brandwondenzorg Nederland naar Ilse Kattestaart. Ze krijgt deze stimuleringsprijs omdat zij de drijvende kracht is achter een bijzondere innovatie in de brandwondenzorg.

Ilse werkt bijna 13 jaar bij het brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en heeft zich gespecialiseerd als wondconsulent. Sinds enige tijd legt zij zich toe op de verbinding tussen de eerste en de tweede lijn bij wondzorg voor brandwondenpatiënten. Met haar project wordt in de praktijk aangetoond dat brandwonden thuis verzorgd kunnen worden door speciaal getrainde thuiszorgmedewerkers.

Met dit innovatieve project wordt de drukte in het brandwondencentrum verminderd, maar wordt dezelfde kwaliteit van zorg geleverd. Ook geeft het patiënten vooral rust omdat ze in hun eigen omgeving worden verzorgd. ‘Ilse zet ook tijdens dit project de patiënt en zijn welbevinden centraal. Daarom is dit project succesvol en verdient ze absoluut deze prijs’, volgens collega Andre van Es van het Maasstad Ziekenhuis.

Voor de uitreiking van de ‘Blikvanger Award’ ging Marjorie Holtus, ervaringsdeskundige en vlogger bij de Nederlandse Brandwonden Stichting, met het programma ‘Helden van Nu’ langs in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Samen met SBS6-presentator Kevin Brouwer verraste zij Ilse op haar werkplek. Bekijk hier de beelden: https://youtu.be/slks8AKQrDI

De ‘Blikvanger Award’ wordt sinds vorig jaar uitgereikt vanuit Brandwondenzorg Nederland en gaat naar een professional die opvalt vanwege de kwaliteit die hij of zij aan de brandwondenzorg toevoegt. De prijs is vernoemd naar Jacob Blik, die met zijn visie – we doen het samen – de afgelopen 23 jaar veel dingen ten goede deed veranderen op het Brandwondencentrum. De winnaar kan met de prijs bijvoorbeeld een congres bezoeken of iets aanschaffen wat nodig is om talent verder te ontwikkelen.

print