In het Erasmus MC – Sophia kinderziekenhuis – start een onderzoek  naar  de online  interventie ‘Face IT voor jongeren’. Face IT voor jongeren is een in Engeland ontwikkelde interventie voor jongeren met een zichtbare aandoening. Bijvoorbeeld jongeren met brandwondenlittekens in het hoofdhalsgebied of op de romp.

Wat is ‘Face IT voor jongeren’?
Face It voor jongeren is een online interventie die je thuis vanaf je eigen computer kan volgen en bestaat uit acht sessies, waarvan zeven wekelijkse sessies en één opfrissessie. De interventie probeert door middel van informatie, afbeeldingen, video’s, invuloefeningen en quizzen de emotionele weerbaarheid van jongeren met een zichtbare aandoening te verbeteren.

Voor wie?
De interventie is geschikt voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Deelname aan het onderzoek houdt in dat de jongere een aantal vragenlijsten invult, de online interventie volgt en deelneemt aan een interview. Ben je werkzaam binnen de brandwondenzorg en ken je jongeren voor wie dit interessant is? Of wil je meer informatie over het onderzoek? Stuur een mailtje naar [email protected] of neem contact op via 010-7037251. Als dank ontvangen deelnemers een Bol.com cadeaubon ter waarde van €10,-.