De Vereniging van Mensen met Brandwonden publiceert drie keer per jaar het magazine Infocus. Dit magazine biedt volop informatie over de nieuwste ontwikkelingen binnen de brandwondenzorg op het gebied van o.a. wetenschappelijk onderzoek, behandelmethodes en belangenbehartiging. Verder lees je meer over de vele activiteiten die we organiseren. Ook delen mensen met brandwonden hun verhaal.

In deze editie onder andere een terugblik in tekst en beeld naar de Nationale Brandwondendag van dit jaar. En het mooie artikel ‘Brandwonden en seksualiteit’ waarin seksuologe Hanneke Termeer vertelt over de belemmeringen die mensen met brandwondenlittekens kunnen ervaren op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Daarnaast lees je meer over het nieuwe ‘necrotiserende fasciitis’ project dat onlangs is gestart in samenwerking met de brandwondencentra en de Nederlandse Brandwonden Stichting. Dit project is gericht op een snellere diagnose en betere behandeling van de aandoening necrotiserende fasciitis. Nieuwsgierig geworden naar het hele artikel? Lees het in de nieuwe Infocus!

Leden van de Vereniging van Mensen met Brandwonden en relaties van de Nederlandse Brandwonden Stichting ontvangen de Infocus gratis thuis. Ook liggen er exemplaren in de drie Nederlandse Brandwondencentra in Groningen, Beverwijk en Rotterdam. Wil je de Infocus ook thuis ontvangen? Stuur dan een e-mail naar [email protected].