chris-1Zes weken opname in het Brandwondencentrum. Derdegraads brandwonden op gezicht, hoofd, oren, knieën en handen. Getekend voor het leven. Chris, 64 jaar.

Het gaat mis wanneer Chris de sfeerhaard aan wil steken met bio-ethanol. Hij maakt de haard grondig schoon en sprenkelt de bio-ethanol erin. Vanaf het moment dat Chris de aansteker pakt, gaat alles vliegensvlug. De bio-ethanol die is gemorst op de vloerbedekking ontvlamt. Het vuur verspreidt zich door de woonkamer en in luttele seconden staan de woonkamer én Chris in brand. Chris is in shock en stampt in paniek op de vloer om de aandacht te trekken van zijn onderbuurvrouw.

De gevolgen zijn immens. De woning is compleet verwoest en Chris is ernstig verbrand aan zijn gezicht, hoofd, oren, knieën en handen. Zes weken verblijft hij in het brandwondencentrum. Nog dagelijks ondervindt hij de lichamelijke ongemakken van zijn brandwonden. ‘Dat die zooi, die bio-ethanol…zoveel schade kan aanrichten…daar verbaas ik me nog over’ zucht Chris, ‘ik raak dat spul nooit meer aan.’

Met kerst is het risico op brandwonden groter. Er worden brandgelpotjes gebruikt om de fondue warm te houden en sfeerhaarden die werken op bio-ethanol aangestoken. Samen met Chris willen we deze ongevallen voorkomen en streven we naar 0 slachtoffers. Met deze belangrijke tips houd je de feestdagen gezellig én veilig!

 

15541409_1359804394051539_6425114978702115949_n