NegeJeroen_1_web-768x1024n jaar geleden was ik in Harderwijk op scoutingkamp. Tijdens een avondspel diende een fakkel als verlichting. Toen deze dreigde uit te gaan probeerde de leiding dit te voorkomen.

De groep moest op een ruime afstand gaan staan, zodat één van de leiders het vuur kon aanwakkeren met wasbenzine. Dit ging alleen gruwelijk mis. Op het moment dat hij de benzine over de fakkel heen goot, ontstond er een steekvlam. Deze steekvlam sloeg in de fles en schoot er vrijwel meteen weer uit, precies in mijn richting. Gelukkig heb ik uit reflex meteen mijn handen voor mijn gezicht gehouden. Hierdoor is mijn gezicht wel verbrand, maar niet vreselijk verminkt. Mijn ogen, lippen, oren, wimpers en wenkbrauwen zijn nog intact en dat is iets waar ik heel blij om ben; een uitdrukking op je gezicht is zo belangrijk! Het moment dat de vlammen mij raakten heb ik bewust meegemaakt. Ik kan me goed herinneren dat ik het vuur door mijn oogleden heen zag, wanneer ik mijn ogen sloot. De jongens die om mij heen stonden hebben mij over de grond gerold en overgoten met water. Na het ongeluk begon een lange periode van revalideren. De eerste vier weken ben ik slapende gehouden. Daarna volgde een lange periode van vrijwel dagelijks fysiotherapie. Tijdens de sessies werden mijn littekens gemasseerd, zodat de huid op den duur weer aan zou voelen als een normale huid. Ook heb ik veel operaties ondergaan, 22 om precies te zijn. Het moment waarop ik mijzelf voor het eerst weer in de spiegel zag weet ik nog goed. Mijn ouders hadden mij op het ergste voorbereid dus het viel alles mee. Ik ben niet boos op de persoon die de wasbenzine over de fakkel gooide want het was een ongeluk. Ik weet dat hij mentaal enorm in de put heeft gezeten, maar ik neem hem niks kwalijk.

Ondanks Jeroens littekens, is het niet ongemerkt gebleven dat hij lekker in z’n vel zit. Wellicht was hij daarom model voor modemerk Pelliano. De slogan van de campagne luidde toepasselijk I’MPERFECT. Bekijk hier het filmpje van Jeroen:

 

print