15.109 – Aquatraining: Acceptatie en haalbaarheid van oefentherapie in water voor patiënten na brandwonden

Afgerond in 2018 Projectleider: dr. M.K. Nieuwenhuis – Vereniging Samenwerkende Brandwondencentra Nederland Projectduur: 1 jaar Achtergrond Een substantieel aantal mensen die brandwonden hebben opgelopen, zullen na hospitalisatie hun voormalige niveau van fitheid en activiteiten moeten herwinnen. Oefentherapie is hiervoor effectief gebleken. Oefentherapie in water maakt bewegen makkelijker en is veilig. Het zou hierdoor de drempel…

12.104 – Is er verlies van fysieke fitheid bij kinderen met brandwonden? Als dat zo is op welke wijze kan revalidatie van kinderen en jongeren met brandwonden verbetert worden?

Afgerond in 2016 Projectduur: 2 jaar Projectleider: Marianne K. Nieuwenhuis – Vereniging Samenwerkende Brandwondecentra Nederland Achtergrond Mensen overleven brandwonden vaak na een periode van verminderde activiteit (immobilisatie, bedrust) en een toegenomen verbruik van eiwitten, leidend tot vooral afname van spiermassa. Dat patiënten met brandwonden inleveren op het gebied van fysieke fitheid, lijkt dan ook logisch, maar dit…

P08.03 – Evaluatie van functionele onafhankelijkheid in kinderen met brandwonden met de Functionele Onafhankelijkheids Maat voor kinderen (WeeFIM): een pilot studie

Afgerond in  2011 Projectduur: 1 jaar en  3 maanden Projectleider: M.K. Nieuwenhuis – Vereniging Samenwerkende Brandwondencentra Nederland Achtergrond Door belangrijke verbeteringen in de zorg voor patiënten met brandwonden in de 20ste eeuw is de aandacht verschoven van het al dan niet overleven van patiënten (mortaliteit) naar hoe het gaat met patiënten die overleven; hun functioneren.…