PPS19.01- NETosis in burn-induced microvascular thrombosis in the skin and wound deepening: a causative factor, biomarker and therapeutic target.

Gestart in 2020 Publiek private samenwerking tussen VUmc, VSBN en Pharming Technologies BV Projectleider: Paul A.J. Krijnen / VUmc Consortium onderzoek gefinancierd met een PPS toeslag van de Topsector LSH en met een financiële bijdrage van de Nederlandse Brandwonden Stichting. Bij patiënten met een brandwond vindt vaak een verdieping plaats van deze brandwond. Hierbij kan…

19.102 – Tranexaminezuur tijdens chirurgische excisie van brandwonden.

Gestart in 2021 Projectleider: Dr. C.H. van der Vlies Ondanks vernieuwingen in de zorg voor brandwonden patiënten blijft de hoeveelheid bloedverlies die optreed tijdens een brandwonden operatie een groot probleem. Bloedverlies zorgt ervoor dat de kans op een ongecompliceerd herstel en overleven afneemt. Helaas bestaan er weinig mogelijkheden om het bloedverlies te controleren tijdens een operatie.…

17.101 – Virtual Reality techniek voor brandwondenpatiënten

17.101 – Virtual Reality techniek voor brandwondenpatiënten Gestart in 2018 Projectleider: Kirsten Lamberts, Brandwonden Centrum  Martini Ziekenhuis Groningen & VSBN Al een aantal jaren wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de toepassing van Virtual Reality (VR) tijdens de pijnlijke verbandwisselingen die patiënten daar moeten ondergaan. Het werkzame element van VR bestaat eruit dat patiënten m.b.v.…

17.106 – Een multicenter vergelijkende studie naar klinimetrische eigenschappen van pijn gedragsobservatie schalen voor volwassen intensive care patiënten met brandwonden

17.106 – Een multicenter vergelijkende studie naar klinimetrische eigenschappen van pijn gedragsobservatie schalen voor volwassen intensive care patiënten met brandwonden Gestart in 2018 Alette de Jong –  Rode Kruis Ziekenhuis,  VSBN Achtergrond Pijn bij brandwonden is langdurig, heeft een fluctuerend verloop en is gerelateerd aan dagelijks terugkerende wondverzorgings procedures. Er zijn veel redenen om pijn…

17.109 – Het Necrotiserende Weke Delen Infecties Kennis project

17.109 – Het Necrotiserende Weke Delen Infecties Kennis project:  een epidemiologische studie naar necrotiserende weke delen infecties voor het verkrijgen van inzicht in en grip op de incidentie, diagnose, behandeling, morbiditeit, mortaliteit en kwaliteit van leven in de Nederlandse populatie. Gestart in 2018 Annebeth de Vries – Brandwonden Centrum, Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en…

16.110 – Verwijzing en behandeling van brandwondenpatiënten buiten de Brandwondencentra in Nederland

Gestart in 2017 Projectleider: Dr. C.H. van der Vlies Achtergrond Niet elke patiënt met brandverwondingen hoeft behandeld te worden in een gespecialiseerd Brandwondencentrum. Brandwondencentra zijn met name geïndiceerd voor patiënten met ernstige brandverwondingen of specifieke eigenschappen zoals leeftijd of comorbiditeit. De Emergency Management of Severe Burns (EMSB) verwijscriteria zijn geïmplementeerd om optimale triage van brandwondenpatiënten te…

16.106 – Ontwikkeling en validatie van de POSAS 3.0

Gestart in 2017 Projectleider: Prof. dr. P.P.M. van Zuijlen Achtergrond De “Patient and Observer Scar Assessment Scale” (POSAS) meet littekenkwaliteit, zowel het patiënten perspectief als het klinisch perspectief, en bestaat uit twee subschalen. De POSAS is in Nederland ontwikkeld en daarna in vele talen vertaald en wordt wereldwijd gebruikt. The POSAS is ontwikkeld zonder betrokkenheid…