Kitty Stoker ontvangt Blikvanger Award

Kinder- en brandwondenverpleegkundige Kitty Stoker van het kinderbrandwondencentrum Beverwijk is de gelukkige ontvanger van de Brandwondenzorg Nederland ‘Blikvanger Award’. Deze stimuleringsprijs van Brandwondenzorg Nederland is speciaal voor brandwondenprofessionals die opvallen vanwege de kwaliteit die zij toevoegen aan de zorg aan patiënten met brandwonden.

Kitty maakt al 37 jaar het verschil voor kinderen met brandwonden. Haar talent en inzet in het kinderbrandwondencentrum is uitzonderlijk en draagt bij aan de best mogelijke nazorg waar het centrum naar streeft. “Zij verandert het leven van jonge brandwondenpatiënten”, zegt Marjorie Holtus, ervaringsdeskundige en medewerker/vlogger bij de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Zelfs na het ontslag uit het kinderbrandwondencentrum, zet Kitty zich in voor jonge brandwondenpatiënten. Als nazorgverpleegkundige begeleidt zij kinderen in de eerste stappen buiten het ziekenhuis. Marjorie: “Zij helpt kinderen bijvoorbeeld wanneer ze terug naar school gaan. Leerlingen en leerkrachten zijn natuurlijk niet gewend om met brandwonden om te gaan. Wanneer een kind een zichtbare verbranding heeft opgelopen, zal zijn klas moeten wennen aan zijn uiterlijk en de veranderingen die erbij horen. Een kind voelt dit haarscherp aan. Kitty begeleidt het kind en de klas binnen dit belangrijke proces.”

Kiwanis huis

De kinder- en brandwondenverpleegkundige is een echte Blikvanger. Kitty leidt studenten van de opleiding kinderverpleegkundige op en is naast haar werk ook secretaris bij Stichting Kind en Brandwond. Daarbij stimuleert ze ook lotgenotencontact tussen kinderen met brandwonden en hun ouders. In haar vrije tijd is ze ook actief als vrijwilliger bij het Kiwanis huis. Hier kunnen ouders en familieleden van kinderen met brandwonden dichtbij het kinderbrandwondencentrum verblijven. Bekijk hier de vlog van Marjorie waarin ze de award uitreikt aan Kitty.

De ‘Brandwondenzorg Nederland Blikvanger Award’ is bedoeld voor professional die opvalt vanwege de kwaliteit die hij of zij aan de brandwondenzorg toevoegt. Kortom, een prijs voor mensen die het echt waard zijn om de blik te vangen. De prijs zorgt ervoor dat de winnaar in de gelegenheid wordt gesteld om het eigen talent of het talent van collega brandwondenprofessionals verder te professionaliseren. Zij kunnen hiermee bijvoorbeeld een congres bezoeken of een werkbezoek brengen aan een brandwondencentrum elders in Europa. Eerder dit jaar werd de prijs uitgereikt aan Ilse Kattestaart.

print