Werken bij de VSBN

De Vereniging Samenwerkende Brandwondencentra Nederland (VSBN) is een non-profit organisatie die zich richt op het stimuleren van de samenwerking tussen de drie Nederlandse Brandwondencentra (Beverwijk, Groningen, Rotterdam) door middel van onderzoek, educatie en training. Dit maakt de VSBN tot kenniscentrum op het gebied van brandwondenzorg en brandwondenonderzoek.

Momenteel zijn er geen openstaande vacatures. 

Bij de VSBN is het mogelijk om stage te lopen bij zowel de preklinische als klinische afdelingen.

Voor het preklinisch onderzoek hebben we stagemogelijkheden voor HBO (afstudeerstage, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek/ Life Sciences) en WO master studenten (minimaal 5 maanden). Mede door de diverse technieken die we in huis hebben zoals, cel en weefselkweek, bacteriologie, qPCR, flow-cytometrie en (immuno)histochemie kunnen we leuke uitdagende stageprojecten aanbieden. Tijdens je stage werk je mee aan een van onze projecten.
Voor meer informatie neem contact op met Marcel Vlig ([email protected]).

NB Tot en met juni 2024 zijn onze preklinische stageplekken al ingevuld. Er is dus pas vanaf Sept 2024 weer ruimte voor nieuwe stagiaires.

 

Voor stages in de brandwondencentra
Voor het epidemiologisch en klinisch onderzoek hebben we stagemogelijkheden voor WO master- en geneeskundestudenten. In jouw stage ga je aan de slag met het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek in een klinische setting van een brandwondencentrum. Tijdens je stage werk je meestal mee aan een van onze onderzoeken. Vaak gebruiken we hierbij de data uit de Nederlandse brandwondenregistraties. Voorbeelden van onderwerpen zijn de nadere analyse sterfte na brandwonden van oorzaken van brandwondletsel bij ouderen en de economische evaluatie van waarde gedreven brandwondenzorg,

Voor meer informatie neem je contact op met Margriet van Baar, BWC Rotterdam ([email protected]).