Werken bij de VSBN

De Vereniging Samenwerkende Brandwondencentra Nederland (VSBN) is een non-profit organisatie die zich richt op het stimuleren van de samenwerking tussen de drie Nederlandse Brandwondencentra (Beverwijk, Groningen, Rotterdam) door middel van onderzoek, educatie en training. Dit maakt de VSBN tot kenniscentrum op het gebied van brandwondenzorg en brandwondenonderzoek.

De afdeling Gedragswetenschappelijk onderzoek van de VSBN richt zich op het psychosociaal functioneren na het oplopen van brandwonden bij volwassenen en kinderen. We werken samen met de afdeling Klinische Psychologie van de Universiteit Utrecht. Voor de afdeling gedragswetenschappelijk onderzoek zijn wij op zoek naar een enthousiaste: 

Promovendus (1FTE / 36 uur)

In het project ‘Sociale impact van leven met littekens van brandwonden’ wordt onderzocht hoe en bij wie de littekens het psychosociale functioneren beïnvloeden. Longitudinale data zijn verzameld kort na opname in een brandwondencentrum met een follow-up van 18 maanden. Daarnaast start een nieuw project met als doel de ontwikkeling van een tool dat nazorg professionals helpt bij het signaleren van psychosociale problematiek.

 

Werkzaamheden
Als promovendus ben je grotendeels verantwoordelijk voor de analyse en beschrijving van de longitudinale data naar de sociale impact van leven met littekens. Voor de ontwikkeling van het instrument werk je samen met hulpverleners van de verschillende brandwondencentra en vertegenwoordigers van de Vereniging mensen met brandwonden die het patiënten-perspectief vertegenwoordigen. Na implementatie wordt middels interviews de werking van het instrument geëvalueerd.

 

Wij vragen

 • Een afgeronde studie in een relevante sociale wetenschap zoals klinische/gezondheidspsychologie of gezondheidswetenschappen;
 • Beschikking over uitstekende contactuele eigenschappen;
 • Uitstekende Nederlandse en Engelse spreek-en schrijfvaardigheden;
 • Kennis van of interesse in geavanceerde statistische methoden;
 • Kennis van of interesse in kwalitatief onderzoek.

 

Wij bieden

Een aanstelling als promovendus voor een periode van 1 jaar met de mogelijkheid van verlenging tot  4 jaar. Je wordt aangesteld bij het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Inschaling gebeurt conform de CAO ziekenhuizen in FWG55.

 

Sollicitatie en inlichtingen

Voor meer informatie over het Rode Kruis Ziekenhuis en de brandwondenzorg zie website: www.rkz.nl of de website van de onderzoeksorganisatie: www.adbc.nl

 

Inlichtingen kun je inwinnen bij:

Mw. Dr. Nancy van Loey, tel: 0251-275501, e-mail: nvanloey@burns.nl

 

Stuur jouw sollicitatiebrief met cv vóór 31 oktober 2018 naar:

 

Vereniging Samenwerkende Brandwondencentra Nederland

t.a.v. Mw. Dr. NEE van Loey

Postbus 1015

1940 EA  Beverwijk

 

Mailen mag ook naar: mkobesen@burns.nl

De afdeling preklinisch onderzoek van de VSBN richt zich onder andere op een aantal gebieden van brandwondgenezing: regulatie van de ontstekingsreactie, modulatie van littekenvorming, pathofysiologie van verschillende brandwonden, bestrijding van micro-organismen en de ontwikkeling van huidsubstituten. Voor het preklinisch onderzoek zijn we op zoek naar een enthousiaste:

Promovendus (1FTE / 36 uur)

Het onderzoek waar jij aan gaat werken richt zich op de ontwikkeling van verbeterde in vitro wondmodellen waarmee onderzoek gedaan kan worden naar nieuwe behandelmethoden. Omdat de ontstekingsreactie een belangrijke rol speelt bij de genezing van (brand-) wonden willen wij eerst de brandwond specifieke ontstekingsreactie in kaart brengen.

Standplaats van het onderzoek is Beverwijk.

In dit onderzoek werken wij samen met de afdeling Medische Immunologie van het Radboud UMC in Nijmegen. Een deel van het onderzoek wordt uitgevoerd in Nijmegen.


Taken

 • Het ontwerpen en uitvoeren van experimenten;
 • Het analyseren van de gegevens en deze verwerken tot wetenschappelijke publicaties;
 • Het presenteren van jouw werk op nationale en internationale congressen;
 • Het verwerken van jouw onderzoeksresultaten in een proefschrift.

 

Functie eisen

 • Een voltooide academische opleiding in een biologisch/biomedisch vakgebied;
 • Bij voorkeur ervaring met cel-, weefsel kweek, FACS analyse en immunohistochemische technieken;
 • In staat zelfstandig onderzoek uit te voeren;
 • Beschikking over goede sociale vaardigheden;
 • Uitstekende Nederlandse en Engelse spreek- en schrijfvaardigheden;
 • Voldoende kennis van de software WORD, Excel en PowerPoint.

 

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling vindt plaats bij het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Wij bieden in eerste instantie een contract voor 1 jaar, met de mogelijkheid van verlenging tot 4 jaar. Inschaling gebeurt conform de CAO ziekenhuizen in FWG55.

 

Sollicitatie en inlichtingen

Voor meer informatie over het Rode Kruis Ziekenhuis en de brandwondenzorg zie website: www.rkz.nl of de website van de onderzoeksorganisatie: www.adbc.nl

 

Inlichtingen kun je inwinnen bij:

Mw. Dr. Magda Ulrich, tel. 0251-275506; mulrich@burns.nl

Dhr. Dr. Bouke Boekema, tel. 0251-275503; bboekema@burns.nl

Dhr. Marcel Vlig, tel. 0251-275502; mvlig@burns.nl

 

Stuur jouw sollicitatiebrief met cv vóór 31 oktober 2018 naar:

 

Vereniging Samenwerkende Brandwondencentra Nederland

t.a.v. Mw. Dr. MMW Ulrich

Postbus 1015

1940 EA  Beverwijk

 

Mailen mag ook naar: mkobesen@burns.nl

Op zoek naar een stage in het preklinisch onderzoek? Kom kennis en werkervaring opdoen bij de VSBN. Voor meer informatie download de folder en neem contact op met Marcel Vlig via 0251- 27 55 02 of mvlig@burns.nl.