Je bent niet de enige met brandwonden, anderen herkennen je verhalen en je kunt daardoor ervaringen delen. ‘Even geen slachtoffer zijn’, is een bekende opmerking van deelnemers over de activiteiten. Wat is er nou fijner dan een paar dagen volledig jezelf te kunnen zijn? Leerzaam, leuk en effectief, dat zijn de activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren.

Wil je meedoen met een activiteit?

Neem voor meer informatie over de activiteiten contact op met Anne Bosman of Marjorie Holtus via [email protected]

 • Zwemgezinsdag

  Soms is het lastig je bloot te geven met littekens en voel je je in badkleding niet prettig, terwijl je best zin hebt om te zwemmen. Daarom organiseren we een zwemdag voor kinderen met brandwonden en hun gezin. Een leuke manier om anderen te ontmoeten. In het water gaan we er samen een leuke dag van maken.

 • Vakantieweken

  Stichting Kind en Brandwond organiseert ieder jaar de kinder-, tiener-, en jongerenvakantieweek. Iedereen met zichtbare en onzichtbare littekens is welkom.


  Kindervakantieweek

  De kindervakantieweek is een geweldige week voor kinderen met brandwonden in de leeftijd van 8 t/m 10 jaar. Vaste onderdelen van het programma zijn zwemmen, ervaren dat vuur ook leuk en gezellig kan zijn en vooral veel lol maken. Het uiterlijk en het omgaan met water en vuur staan tijdens deze vakantieweken centraal. De week staat in het teken van een thema, bijvoorbeeld ‘circus’, ‘de ruimte’ of jungle’. Allerlei sport- en spelactiviteiten worden in dit thema bedacht.


  Tienervakantieweek

  Het programma van de tienervakantieweek, voor de leeftijd van 11 t/m 14 jaar, heeft net als de kindervakantieweek een thema waar binnen de gehele week activiteiten worden georganiseerd. Ook in deze week staan het uiterlijk en het omgaan met water en vuur centraal. Hierin wordt eigen inbreng van de tieners zeker verwacht. Lotgenotencontact op tienerleeftijd vormt een belangrijke basis voor de rest van hun leven.


  Jongerenvakantieweek

  Een vakantieweek voor jongeren van 15 t/m 17 jaar met brandwonden. Voor het programma krijgt de staf vaak medewerking van een professional die een programmaonderdeel verzorgt. Bijvoorbeeld een visagist, een musicus of een danser. Tijdens de week praten de jongeren over de veranderingen in hun uiterlijk, de situatie nu en in de toekomst met betrekking tot relaties, werken en dergelijke. Er worden vriendschappen voor het leven opgebouwd tijdens zo’n week.

 •  Zeildag

  In de haven van Monnickendam stappen we op de boot en hijsen we de zeilen. Een zeildag op een authentiek zeilschip in combinatie met gezellige mensen en prachtig uitzicht over het water, zijn de basis voor een ontspannen dag vol lotgenotencontact. Iedereen is welkom, mensen met brandwonden en hun familie, van jong tot oud.

 • Brandwondendag

  Jaarlijks organiseren we de brandwondendag. Een brandwondenongeval treft het hele gezin. Daarom zijn partners, ouders, kinderen, broertjes en zusjes ook van harte welkom. Lotgenotencontact en informatie over nieuwe ontwikkelingen op medisch en sociaal gebied zijn de belangrijkste ingrediënten van deze dag. Kinderen van 4 t/m 17 jaar krijgen onder begeleiding van vrijwilligers een onvergetelijke dag aangeboden op dezelfde locatie, in de dierentuin of een pretpark. De dag wordt gezamenlijk afgesloten.