Contact met lotgenoten helpt je om te leven met je veranderde uiterlijk en het verwerken van je ongeval. Via onderstaande activiteiten kun je in contact komen met lotgenoten van alle leeftijden. Voor ieder wat wils: sportieve activiteiten, gespreksgroepen en nog veel meer.

 • Samen Zwemmen (gezinsdag plus samen zwemmen)

  Veel mensen met littekens hebben al jaren niet gezwommen, omdat ze zich in badkleding kwetsbaar en nagestaard voelen. Zwemmen kan daardoor een grote stap zijn, terwijl dit juist zo fijn kan zijn. Het is gezond, het ontspant en als je het samen met anderen doet is het bovendien heel gezellig. Daarnaast kun je je veiliger voelen met lotgenoten en krijg je soms net dat steuntje in de rug dat je nodig hebt. Overigens zijn alle mensen met littekens welkom, ongeacht of deze veroorzaakt zijn door brandwonden, necrotiserende fasciites, een verkeersongeval of anders. Naast ‘samen zwemmen’ organiseren we ook een zwemdag voor kinderen en volwassenen met brandwonden en hun gezin. Samen met het gezin zwemmen kan net dat steuntje zijn dat nodig is om het water weer in te gaan.

 • Contactmiddag

  De contactmiddagen bieden je de mogelijkheid om in een ‘veilige’ omgeving met lotgenoten te praten. Je vindt er (h)erkenning in de gesprekken die kunnen gaan over allerlei zaken die te maken hebben met brandwonden. Dit kunnen zowel medische als sociale onderwerpen zijn; van jeuk tot en met het omgaan met starende blikken. De contactmiddagen zijn thematisch van karakter, waardoor het mogelijk is dat er een specifieke groep uitgenodigd zal worden (bijvoorbeeld ‘ouders van…’ of ‘omgaan met reacties’).

 • Zeildag

  In de haven van Monnickendam stappen we op de boot en hijsen we de zeilen. Een zeildag op een authentiek zeilschip in combinatie met gezellige mensen en prachtig uitzicht over het water, zijn de basis voor een ontspannen dag vol lotgenotencontact.

 • Brandwondendag

  Jaarlijks organiseren we de brandwondendag. Een brandwondenongeval treft het hele gezin. Daarom zijn partners, ouders, kinderen, broertjes en zusjes ook van harte welkom. Lotgenotencontact en informatie over nieuwe ontwikkelingen op medisch en sociaal gebied zijn de belangrijkste ingrediënten van deze dag. Kinderen van 4 t/m 17 jaar krijgen onder begeleiding van vrijwilligers een onvergetelijke dag aangeboden op dezelfde locatie, in de dierentuin of een pretpark. De dag wordt gezamenlijk afgesloten.

 • ScarChallenge

  ScarChallenge is een meerdaagse activiteit voor mensen met brandwonden vanaf 25 jaar. Een relaxt en sportief weekend in één. Samen genieten van de natuur en grensverleggende activiteiten met volop gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen. ScarChallenge kan een belangrijke bijdrage leveren aan jouw zelfvertrouwen en het besef van eigenwaarde.

 • Scarwars reünie

  Voor jongvolwassenen van 18 t/m 35 jaar is er de Scarwars reünie. Deze dag is enerzijds bedoeld als ‘terugkomdag’ van het Scarwars weekend in dat jaar, maar ook voor jongeren die ooit met Scarwars zijn mee geweest of in dezelfde doelgroep vallen. De dag heeft een sportief karakter waarbij we grenzen verleggen en lol maken. Lotgenotencontact en vriendschap staan centraal.

Wil je meedoen met een activiteit?

Neem voor meer informatie over de activiteiten contact op met Anne Bosman via activiteiten@brandwonden.nl.